100% milieu bewust geteeld

Puur fruit

Waarom op een andere manier telen als het ook milieuvriendelijk kan? Het is goed voor ons als mens om een stukje puur natuur te proeven zonder chemicaliën in ons lichaam toe te laten én we helpen de aarde een handje! We zetten bijvoorbeeld biologische bestrijders in, maar ook hebben we insectengaas in de ramen gemaakt. Zo proberen we de meeste schadelijke insecten buiten te houdenen hoeven we dus geen chemicaliën te gebruiken. Ook maken we gebruik van zonnepanelen die ons volledig voorzien in onze elektriciteitsbehoeften.

 

 

Bloemetjes en de bijtjes

Bijen hebben een heel goed communicatiesysteem waardoor ze beschikken over een bloemvaste eigenschap. Wanneer zij eenmaal een bloemsoort bemerken, blijven ze op deze bloemsoort vliegen. Zo vliegen de bijen in onze kas van bloem naar bloem en slaan er geen een over voor ze naar een andere soort gaan. Dit is ideaal voor de bestuiving van onze fruitbomen! Hommels daarentegen zijn minder kieskeurig. Die vliegen van boom naar boom in een willekeurige volgorde.

Wij hebben in de bloeiperiode zo’n 80.000 werkbijen en hommels in onze kas die de bloemen bestuiven. Zo kan de natuur lekker zijn gangetje gaan!

 

 

Kwartels

Voor kwartels is het net een lopend buffet wanneer zij rondlopen in onze kas! Er valt heel wat te snaaien omdat ze graag het onkruid en de kleine overbodige insectjes eten. Zo ruimt de natuur zichzelf weer een beetje op en hoeven wij deze niet te bestrijden met allerlei chemicaliën. Een biologische oplossing en dus niet schadelijk voor het mileu. En daarbij is het natuurlijk een heel leuk gezicht!

 

 

Schone energie

Wist je al dat de zonnepanelen op ons dak ongeveer zo’n 42.000 kilowatt per jaar leveren? Dit is genoeg om ons bedrijf en nog 3 huishoudens van stroom te voorzien! Wij hebben dan ook geen ketel om te stoken en gebruiken geen gas. Duurzaamheid voor alles!

 

Inloggen
fruitboertje.nl - site by site by Kant en Klare site uw eigen unieke website!